Werkinstructies Osiris

Vullen einddatum begeleider (opschoon-actie)

Bijgewerkt op

In Osiris zijn er veel begeleiders gekoppeld aan studenten zonder einddatum. Dit is op verschillende vlakken onwenselijk, maar met name in verband met AVG.

Daarnaast vervuilt dit het beeld van de docent. Deze ziet veel meer studenten dan waar hij/zij daadwerkelijk begeleider van is tijdens het collegejaar.

Functioneel Beheer heeft hiervoor 2 acties uitgevoerd:

Vullen einddatum bij niet actieve studenten

Bij studenten die geen actieve inschrijving hebben voor collegejaar 2018 en er een begeleider geregistreerd staat zonder einddatum is er een einddatum van 31-8-21018 geregistreerd. Dit is voor alle Academies doorgevoerd.

Selectiefilter begeleider - einddatum niet gevuld

Er is een nieuwe filter toegevoegd in menu 2.5.31

Hiermee zijn de actieve studenten te filteren waarbij er geen einddatum is geregistreerd.

Na uitvoeren van de filter zal bij de resultaten groepsgewijs een einddatum gevuld kunnen worden. Het toepassen van een extra filter op deze resultaten is mogelijk door middel van 'voeg een filter toe' onder Beheer.

Stap 1:
We adviseren om bij de studenten in combinatie met de actuele begeleider de datum te vullen met einde huidige collegejaar (tijdens collegejaar 2018 = 31/8/2019)  als dit nog niet gedaan is. Uit bovenstaande selectie komen alleen de studenten met begeleiders die nog géén einddatum hebben. Indien een begeleider voor meer dan 1 collegejaar de student begeleid zal hier een andere einddatum gevuld kunnen worden. Het is in die situatie wel noodzakelijk dat er bij een wijziging van begeleider de einddatum aangepast wordt.

Stap 2:
Als stap 1 voltooid is zullen, na het opnieuw uitvoeren van bovenstaande selectie,, alleen de studenten over blijven met de niet-actuele begeleiders zonder einddatum . Vul bij deze regels als einddatum de datum in van einde voorgaande collegejaar (tijdens collegejaar 2018 = 31/8/2018)

Stap 3:
Zodra stap 1 en 2 volledig zijn uitgevoerd, controleer dan of  bovenstaande selectie geen resultaat geeft. Bij geen resultaat is de opschoonactie compleet.

Om groepsgewijs de einddatum te vullen of wijzigen is de volgende actie beschikbaar: menu 2.5.31, rechts bovenin scherm bij acties

Selecteer de studenten waarbij je de einddatum wilt vullen (in deze casus alle studenten), kies daarna op Acties en Wijzig start- en einddatum.

Vul vervolgens de einddatum en kies de zwarte knop Wijzig start- en einddatum

Vorige Artikel Hoe kan een gebruiker autorisaties voor notities instellen? (inclusief uitleg over zichtbaarheid van notities)
Volgende Artikel Hoe worden over overkoepelende organisaties ingericht?