Werkinstructies Osiris

Welke beëindigingsreden qua uitschrijving zijn er?

Bijgewerkt op

Doel: Een beeidingingsreden kan voorkomen uit het indienen van een uitschrijvingsverzoek door de student, door Avans of bij overlijden door DUO.

Voor wie: Administratief medewerker 

Er zijn verschillende reden waarom een studie beëindigd dient te worden. Hieronder staan deze reden uitgewerkt.

Beëindiging op grond van bindend studieadvies propedeuse

Deze beëindigingsreden heet 'ADVIES'. Deze worden afgegeven voor een propedeuse inschrijving aan het van het studiejaar als de student niet voldoet aan de te behaalde studiepunten voor dat studiejaar.

Beëindigingsreden op grond van geen betaling collegegeld na aanmaningentraject

Deze beëindigingsreden heet 'DEURWAARDE'. Deze beëindigingsreden komt bijna niet meer voor, omdat via het aanmaningentraject de student wordt uitgeschreven voor zijn opleiding en niet meer van verder studeren tot de achterstand is betaald. Hierdoor loopt de collegegeldschuld niet verder op.  

Beëindigingsreden op grond Afsluitend examen is behaald

Deze beëindigingsreden heet 'DIPLOMA'. Als een student zijn einddiploma heeft behaald wordt hij uitgeschreven aan het einde van de maand dat hij geslaagd is. Een uitzonder zijn de maanden juni, juli. Als je in deze maanden slaagd wordt je aan het einde van het studiejaar uitgeschreven. Dit i.v.m. dat je voor die maanden geen recht op restitutie collegegeld hebt.

Beëindigingsreden op verzoek van niet herinschrijven

Deze beëindigingsreden heet 'N_HERINSCH'. Als de student kiest in Studielink om zijn studie het komende jaar niet voort te zetten komt dit in Osiris binnen als een niet herinschrijving.

Beëindigingsreden wijziging van opleiding (omzwaaier)

Deze beëindigingsreden heet 'OPLWIJZ'. Als een student tijdens een collegejaar een verzoek indient om zijn studie te beëindigen en aansluiten een verzoek tot inschrijving voor een andere opleiding indient dan wordt de 'oude' opleiding afgesloten met beëindigingsreden 'OPLWIJZ'. De student komt binnen met reden beëindiging 'VERZOEK'. Omdat het een omzwaaier betreft welke geen restitutie wenst wordt dit handmatig geboekt met beëindigingsreden 'OPLWIJZ'.

Beëindigingsreden vanwege overlijden

Deze beëindigingsreden heet 'OVERLIJDEN'. Als een een student overlijd terwijl hij een actieve inschrijving heeft wordt deze beëindigingsreden ingevoerd. De student wordt aan einde maand van overlijden uitgeschreven. Via Studielink komt het overlijden binnen i.v.m. dat dit door DUO is verwerkt in de BRP (Basisregistratie Personen). Het kan ook voorkomen dat via de Academie doorkomt dat een student is overleden, voordat we het via BRP ontvangen. In dat geval dient er wel een bewijs (denk aan een rouwadvertentie) te zijn.

  • De overlijdensdatum kun je terugvinden in tabblad personalia.
  • Het Studielinknummer wordt verwijderd en de adressen van de student worden aangepast naar de Hogeschoollaan 1.
  • Als je een filter oproept in Osiris staat er bij tabblad 'Personalia' standaard de regel '*Overleden?' op Nee.

Deze beëindigingsreden heet 'PROP_EXAM'. Als een student slaagt voor zijn propedeuse wordt deze beëindiging als deze CSA verstuurd wordt door de studentenadministratie naar DUO. Als het tijdens het studiejaar (niet op 31-08) gebeurd wordt er automatisch een Bachelorfase regel aangemaakt bij de student. De ingangsdatum van deze regel is dan de afloopdatum van het behaalde propedeuse + 1 dag.

Switch Voltijd/Deeltijd/Duaal

Deze beëindigingsreden heet 'SWITCH_VDL'. Als een student tijdens een collegejaar een verzoek indient om zijn studie te beëindigen met beëindigingsreden 'VERZOEK' en aansluiten een verzoek tot inschrijving indient voor een andere opleidingsvorm met dezelfde CROHO opleiding, dan wordt de 'oude' opleiding afgesloten met beëindigingsreden 'SWITCH_VDL'. Een uitzondering is als een student van voltijd of duaal naar een deeltijd overstapt tijdens het studiejaar dan blijft de beëindigingsreden 'VERZOEK'. Dit i.v.m. dat het collegegeld lager is voor de deeltijd en er dus dus minder collegegeld verschuldigd is. Achter beëindigingsreden 'SWITCH_VDL' zit geen restitutieberekening.

Uitschrijving op last van het CvB

Deze beëindigingsreden heet 'VERW_CVB'. Deze beëindigingsreden komt het meest voor bij het niet voldoen van de betalingsverplichting collegegeld. De student wordt naar meerdere aanmaningen om de achterstand te voldoen uitgeschreven na de laatste aanmaning aan het einde van die maand. Dit gebeurd dan in combinatie met een inschrijfblokkade. Pas als de achterstand is voldaan kan de student weer een nieuw inschrijvingsverzoek indienen om weer ingeschreven te worden.

Het kan ook zijn dat een student wordt uitgeschreven wegens fraude of ongepast gedrag. Hiervoor wordt dezelfde beëindigingsreden gebruikt in combinatie met een inschrijfblokkade.

 

Beëindiging op verzoek van student/instelling

Deze beëindigingsreden heet 'VERZOEK'. Een student dient een uitschrijvingsverzoek in dat hij/zij wil stoppen met de studie om een andere reden dan geslaagd of intern switchen van studie. De inwilliging hiervan wordt wordt verwerkt door de studentenadministratie. Hierbij heeft als het van toepassing is de student recht op restitutie van het collegegeld de maand opvolgend van de gewenste einddatum. Een uitzonder is uitschrijving voor alleen de maanden juli en/of augustus. Dan heb je wettelijk geen recht op restitutie.  

Vorige Artikel Hoe verwerk ik een minor inschrijving in Osiris?
Volgende Artikel Hoe verwerk je een uitschrijving?