Werkinstructies Osiris

Hoe wordt het BSA advies uitgebracht

Bijgewerkt op

Doel: Op basis van de opgegeven eisen wordt er een advies uitgebracht voor de studenten die aan het adviestype zijn gekoppeld. Voor het uitbrengen van een advies, kun je kiezen voor de september-instroom (sommige opleidingen kennen een februari-instroom) of aangehouden studenten.

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor gebruikers die gerechtigd zijn om studieadviezen in te richten, te controleren en uit te brengen.

Ga naar: Student > Studieadvies > BSA > Zoek de opleiding > Zoek adviestype 'EIND'

  1. Zoek het adviestype dat je wilt uitbrengen.
  2. Klik op [Actie: Uitbrengen advies]. Er opent nu een nieuw scherm.
  3. Bij 'Overschrijf vastgestelde adviezen?' kun je eerder uitgebrachte definitieve adviezen wel of niet laten overschrijven. Wanneer eerder vastgestelde adviezen overschreven worden en adviezen worden daardoor anders, rapporteert OSIRIS daarover in een mutatieverslag.
  4. Kies bij 'Advies uitbrengen voor', voor welke groep je het advies wilt uitbrengen: September instroom, Februari instroom of aangehouden studenten. Of een student hier wordt getoond wordt enerzijds bepaald door het feit dat er voor de student een advies uitgebracht moet worden (BSA-kenmerk = 'Ja') en anderzijds dat de student binnen de instroomgroep valt. Uiteindelijk moet voor iedere student in deze lijst een eindadvies uitgebracht worden.
  5. Klik op "Uitbrengen"

Het volgende mutatieverslag verschijnt:

Het advies is uitgebracht en staat in concept in Osiris. Zie screenshot hieronder.

Ga naar: uitgebrachte adviezen

1. Selecteer het menu Uitgebrachte adviezen.

2. Dit zijn alle studenten waarvoor het advies is uitgebracht.

Vorige Artikel Hoe worden instroomsoorten bij studenten vastgelegd?
Volgende Artikel Hoe worden BSA eisen gekopieerd? (naar volgend collegejaar)