Werkinstructies Osiris

Hoe wordt het BSA kenmerk gewijzigd? (groepsgewijs en individueel)

Bijgewerkt op

Doel: Het wijzigen van het BSA kenmerk van een student of een groep studenten

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor gebruikers die gerechtigd zijn om studieadviezen in te richten, te controleren en uit te brengen.

Ga naar: Student > Studieadvies > Wijzig BSA Kenmerk

Er kan zich een situatie voordoen waarin het nadrukkelijk niet de bedoeling is dat er voor een student of groep studenten een BSA advies wordt uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan exchange studenten die een paar modules volgen en dan weer de opleiding verlaten. Of studenten die een minor komen volgen (bekostigingscode = M). In zulke situaties kun je voor een student individueel of groepsgewijs het BSA-kenmerk wijzingen naar 'Nee'.

  1. Zoek de student van wie het BSA kenmerk gewijzigd wordt (via filter 'studentnummer') of groepsgewijs (via filter 'Studentgroep', misschien beter vooraf een studentengroep aan te maken)
  2. Selecteer de studenten
  3. Klik op 'Actie: Wijzig BSA Kenmerk'
  1. Kies bij "BSA" welke wijziging je wilt voeren 'Ja' of 'Nee'
  2. Klik dan op 'Wijzig BSA kenmerk'

Volgende scherm zie je dat de wijzigingen zijn uitgevoerd.

Ga naar Student - Studentgegevens

Er kan zich een situatie voordoen waarin het nadrukkelijk niet de bedoeling is dat er voor een student een BSA advies wordt uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan een student die instroomt in het tweede jaar van de Bachelor (hogerejaars verzoek wordt dan gehonoreerd).  In zulke situaties kun je voor een student individueel of groepsgewijs het BSA-kenmerk wijzingen naar 'Nee'. Hieronder kun je zien dat je dit ook op een individueel studentniveau kunt doen in scherm 2.1.43:

1. Door de ja om te zetten op nee zal de student niet terugkomen in de BSA-module (menu 2.5).

Vorige Artikel Hoe kan het BSA van een student worden geraadpleegd? (individueel en groepsgewijs)
Volgende Artikel Hoe wordt het aanvangsjaar BSA gewijzigd?