Werkinstructies Osiris

Hoe bereken ik als examencommissie voorzitter het judicium automatisch en hoe richt ik het judicium als OCO in?

Bijgewerkt op

Ter ondersteuning van de examencommissie kan OSIRIS het judicium automatisch berekenen en dit presenteren als “Voorgesteld” judicium. Het overzicht is alleen beschikbaar voor studenten die gekoppeld zijn aan een examenprogramma waarvoor de judicium regels zijn ingevuld. Wij adviseren om deze stap te gebruiken.

Voorwaarden Judicium.

In het Onderwijs- en Examenregeling (OER) zijn voorwaarden voor het judicium gedefinieerd.

Hoe stel je het Judicium in voor een examenprogramma?  

1. In de referentietabel Judicia (menu 3.4.13) worden de bovengenoemde algemene voorwaarden vastgelegd van het judicium (zie onderstaand voorbeeld).

2. Als de algemene voorwaarden zijn vastgesteld kan het judicium gekoppeld worden aan de aangeboden examenprogramma’s (menu 1.3.09).  

3. Er kunnen ook aanvullende eisen inricht worden voor de berekening van een judicium. In bovenstaand voorbeeld wordt voor een examenonderdeel (lees afstudeeropdracht) een minimum eis van een 7,0 ingesteld om het judicium Cum laude te behalen.

Waar wordt het voorgesteld judicium getoond?  

Na het behalen van het laatste resultaat wordt het voorgesteld judicium op drie plekken getoond in Osiris.

1) Het overzicht “Berekening judicium” (menu 9.3.12) is de input waarmee de examencommissie automatisch kan controleren of het judicium juist berekend is. Het overzicht is alleen beschikbaar voor studenten die gekoppeld zijn aan een examenprogramma waarvoor de judicium regels zijn ingevuld. In het onderstaande voorbeeld zijn de eisen; gemiddeld cijfer (=>8,0), het minimum cijfer (<7,0) alsmede de aanvullende eis ( afstudeeropdracht, =>8) opgenomen.

2) Op de vergaderlijst examencommissie (menu 9.3.16) wordt het “Voorgesteld Judicium” ook getoond:

Vorige Artikel Hoe vraag ik getuigschriften aan bij de Studentenadministratie?
Volgende Artikel Hoe pas ik als examencommissie voorzitter het judicium aan? (ook fout/wijziging van resultaten)