Werkinstructies Osiris

Osiris Student inschrijven voor toets / cursus / minor (studentversie)

Bijgewerkt op

Algemene aandachtspunten bij het inschrijven:

  1. Osiris werkt het beste op een PC/laptop in combinatie met Google Chrome of Mozilla Firefox.
  2. Voor het inschrijven op cursus, minor of toets zijn er inschrijfmomenten. Schrijf je in op het juiste moment. Raadpleeg andere bronnen indien je niet weet in wat de inschrijfperiode is en bedenk of je ook deel wilt nemen aan de toets waarvoor de inschrijving open staat. Ook voor het uitschrijven gelden bepaalde periodes.
  3. Schrijf je in voor de juiste toetsen: dus niet voor toetsen waar je deze periode niet aan deelneemt. Inschrijven = benutten van een kans. En je hebt per toets vaak maar 2 kansen per jaar. Deze regels zijn vastgelegd in het Onderwijs en Examenreglement (OER) van je opleiding. Ook voor inleveropdrachten en mondelinge toetsen schrijf je jezelf in.
  4. Vergeet niet om, nadat je de juiste toetsen hebt aangevinkt, als bevestiging op de knop Inschrijven te klikken. Klik je hier niet op, dan ben je NIET ingeschreven.
  5. Log niet meteen uit na het inschrijven maar wacht, want (zie stap 5 en 6).
  6. Na het inschrijven verschijnt er kort een bevestiging van inschrijven onderin het scherm. Zie je de bevestiging niet, dan ben je waarschijnlijk NIET ingeschreven.
  7. Controleer bij 'Mijn Inschrijven' via het tabblad Toon Mijn inschrijvingen of je inschrijving gelukt is. Is het niet goed gegaan, dan kun je dit meteen herstellen.
  8. Als er dan toch iets mis is gegaan met je inschrijving en de inschrijfperiode is verlopen, dan kun je tot vijf werkdagen voor het tentamen nog inschrijven via een aanvraag in Osiris Zaak: Algemeen: Na-inschrijfverzoek 2.0. Hiervoor worden per aanvraag (niet per toets) €20 administratiekosten in rekening gebracht. Minder dan vijf werkdagen voor de toetsdatum nog inschrijven is niet meer mogelijk. Let op: Voor sommige opleidingen gelden andere inschrijfregels. Controleer wat er voor jouw opleiding geldt in het Onderwijs en Examenreglement (OER) van je opleiding of raadpleeg andere bronnen.

Hieronder volgt een stap voor stap uitleg hoe je kunt inschrijven in Osiris Student:

Startscherm Osiris Student.

Osiris student kan zowel op een desktop als op een mobile device (bijvoorbeeld telefoon of tablet) worden gebruikt. De screen prints die je hier vindt zijn van de desktop versie. Voor Osiris student op je mobile device heb je minimaal de volgende besturingssystemen nodig: Android 5 (lollipop) of IOS 10.

Wanneer op het hamburger-menu wordt geklikt, zie je de verklaring van de iconen.

Inschrijven voor een toets, cursus of minor

Kies je voor inschrijven, dan krijg je het volgende scherm te zien.

Kies voor bijvoorbeeld Toets en er volgt een overzicht van cursussen waarvoor je voor de toetsen kunt inschrijven. Maak een keuze uit één van de onderstaande cursussen door op het rode bolletje met pijl te klikken. Verschijnt er niets dan is de inschrijving (nog) niet geopend. Controleer in andere bronnen wanneer je kunt inschrijven.

De toetsen behorende bij de cursus die open staan voor inschrijving worden hier weergegeven. Vink de juiste toets aan en klik rechtsonder op het rode bolletje met pijl. Laat altijd de filter “alleen uit mijn vaste programma aan” op aangevinkt staan anders kun je je inschrijven op toetsen die geen deel uitmaken van jouw onderwijsprogramma!

Vink deze filter uit als je wilt inschrijven voor bijvoorbeeld een Avans minor of een cursus voor vrije keuze ruimte buiten je onderwijsprogramma. Als je wilt zoeken in de Onderwijscatalogus kies je dit item in het menu links in plaats van het item inschrijven.

Indien er voorzieningen (extra tijd, gebruik laptop etc.) zijn geregistreerd, dan kun je aangeven of je deze wil inzetten voor de betreffende toets. Daarna klikt je rechtsonder op het rode bolletje met pijl.

Dan verschijnt er een scherm waarin wordt gevraagd de inschrijving te controleren en te bevestigen.

Na de bevestiging verschijnt onderaan het scherm de melding ‘Je bent succesvol ingeschreven’. Op dezelfde wijze kun je je daarna voor eventuele andere toetsen inschrijven.

Als je linksboven op het kleiner dan teken (<) klikt, verschijnt het Inschrijven menu weer.

Overzicht inschrijvingen

Vanuit dit Inschrijven menu kun je klikken op ‘TOON MIJN INSCHRIJVINGEN’.

Het volgende overzicht verschijnt. Nieuwe inschrijvingen zijn herkenbaar aan het rode bolletje.

Als je klikt op de inschrijving, verschijnt informatie over de inschrijving, bijvoorbeeld datum en tijdstip van de toets. Je kunt hier eventueel de voorzieningen nog aanpassen of je weer uitschrijven voor deze toets.

Als je je voor een toets probeert in te schrijven, waarvoor al een toetsinschrijving is of waarvoor de inschrijving niet openstaat, krijgt je de volgende melding.

Uitschrijven voor een toets

Je kunt je eenvoudig uitschrijven door te klikken op een inschrijving. Rechtsboven verschijnt dan de knop Uitschrijven.

Osiris zal altijd met een melding komen die je moet bevestigen, je kunt je dus nog bedenken.

Als je daadwerkelijk voor de toets bent uitgeschreven, verschijnt onderaan het scherm de melding ‘Je bent uitgeschreven voor de toets’.

Vorige Artikel Handleiding Osiris student (versie 2020) voor academiemedewerkers
Volgende Artikel Osiris Student register for a Test and enrol for a Course or Minor (in English)