Werkinstructies Osiris

Handleiding Osiris Student: uitleg voor medewerkers

Bijgewerkt op

Inleiding

Het doel van dit document is om inzicht te geven aan Avans (academie)medewerkers over de werking van de module OSIRIS Student. Het is door de AVG wet- en regelgeving niet toegestaan om medewerkers toegang te geven tot de Osiris Student omgeving van een individuele student. In dit document wordt stap voor stap door Osiris Student gegaan, met bij iedere stap een screenprint. Op deze wijze hopen we inzicht te verschaffen in wat de student te zien krijgt. Osiris Student kan geladen worden op een PC/desktop, maar er is ook een versie beschikbaar voor mobiele telefoon of tablet. De onderlinge verschillen zijn minimaal. Voor deze handleiding is gekozen om screenprints te gebruiken van de desktop versie van Osiris student. Osiris werkt het beste op een PC/laptop in combinatie met Google Chrome of Mozilla Firefox.

Startscherm OSIRIS Student

OSIRIS student kan zowel op een desktop als op een mobiel device worden gebruikt. De screenprints in dit document zijn van de desktop versie.

Wanneer op het hamburger menu wordt geklikt, ziet de student de verklaring van de iconen

Inschrijven voor een toets

Als de student kiest voor inschrijven, krijgt hij het volgende scherm te zien

De student kiest voor Toets en er volgt een overzicht van cursussen waarvoor hij zich kan inschrijven. De student maakt een keuze uit één van de onderstaande vakken door op het rode bolletje met pijl te klikken.

De toetsen behorende bij het vak die open staan voor inschrijving worden hier weergegeven. De student vinkt de juiste toets aan en klikt rechtsonder op het rode bolletje met pijl.

Indien er voorzieningen zijn geregistreerd bij de student, dan kan hij aangeven of hij deze wil inzetten voor de betreffende toets. Daarna klikt hij rechtsonder op het rode bolletje met pijl.

Dan verschijnt er een scherm waarin de student wordt gevraagd de inschrijving te controleren en te bevestigen.

Na de bevestiging verschijnt onderaan het scherm de melding ‘Je bent succesvol ingeschreven’. Op dezelfde wijze kan de student zich daarna voor eventuele andere toetsen inschrijven

Als de student linksboven op het kleiner dan teken (<) klikt, verschijnt het Inschrijven menu weer.

Overzicht inschrijvingen
Vanuit dit Inschrijven menu kan de student klikken op ‘TOON MIJN INSCHRIJVINGEN’.

Het volgende overzicht verschijnt. Nieuwe inschrijvingen zijn herkenbaar aan het rode bolletje.

Als de student klikt op de inschrijving, zal informatie over de inschrijving verschijnen. De student kan hier evt. de voorzieningen nog aanpassen en zich weer uitschrijven voor deze toets.

Inschrijven voor een minor

De student kan in het menu Inschrijven ook kiezen voor Minor.

Er volgt dan een overzicht van minoren die op dat moment open staan voor inschrijving en waarvoor hij zich kan inschrijven.

Er kan ook worden gezocht op een deel van de naam van de minor.

De student maakt een keuze uit één van de getoonde minoren door op de minor zelf te klikken.
Er verschijnt dan een scherm waarin de student wordt gevraagd de inschrijving van de minor te controleren en te bevestigen.

Na de bevestiging verschijnt onderaan het scherm de melding ‘Je bent succesvol ingeschreven’ of ‘Je bent op de wachtlijst geplaatst’, afhankelijk van de situatie.

Als de student linksboven op het kleiner dan teken (<) klikt, verschijnt het Inschrijven menu weer.

Overzicht inschrijvingen
Net als na het inschrijven voor toetsen kan de inschrijving voor de minor worden opgevraagd door te klikken op ‘TOON MIJN INSCHRIJVINGEN’.

Standaard worden eerst de inschrijvingen op Cursus weergegeven. De student moet dus eerst in de menubalk kiezen voor Minoren, dan zullen de inschrijvingen voor minoren verschijnen. Als de student een minor aanklikt, krijgt hij rechts nog een keer de inhoud, maar ook de mogelijkheid om zich weer uit te schrijven.

Resultaten

Via het hoofdmenu kan de student zijn resultaten bekijken. Concept resultaten worden weergegeven met een cirkel om het resultaat met het woord 'CONCEPT' eronder. Wanneer een definitief cijfer is toegekend, wordt de cirkel grijs opgevuld.

Van elk resultaat kunnen details worden bekeken.

Ook is zichtbaar of er al een definitief resultaat is afgegeven.

En de student kan de ranglijst zien, hoe de toets door anderen is gemaakt.

Beoordelingsformulier

Als een beoordelingsformulier nog niet definitief is gemaakt in Osiris Basis, dan is dit niet zichtbaar voor de docent. Als het beoordelingsformulier definitief is gemaakt, dan kan dit door de docent worden gebruikt.

Zichtbaarheid voor de student

  • Als een docent een deel van het beoordelingsformulier invult en deze dan voorlopig opslaat, dan ziet de student nog niets; er is nog geen cijfer bekend
  • Als de docent het beoordelingsformulier helemaal heeft ingevuld en deze dan opslaat als concept resultaat, dan wordt dit resultaat in Osiris Student zichtbaar met de status Concept. Vanaf dat moment kan de student het beoordelingsformulier opvragen

Door op de knop Beoordelingsformulier te klikken kan de student het beoordelingsformulier inzien.

Rechtsboven heeft de student de mogelijkheid het beoordelingsformulier af te drukken.

Voortgang

Via het hoofdmenu kan de student zijn voortgang bekijken. Propedeuse en hoofdfase wordt apart weergegeven. Via dit scherm kan de student zijn studievoortgangsoverzicht opvragen, ook een dossieroverzicht is mogelijk.

Studievoortgangsoverzicht

Voor het printen van het svo moet de pop-up blocker van de browser uitgeschakeld zijn.

Het studievoortgangsoverzicht kan worden geprint of bewaard als pdf.

Onderwijscatalogus

Via het hoofdmenu kan de student de onderwijscatalogus bekijken. Afhankelijk van de filters aan de linkerkant worden meer of minder cursussen of minoren zichtbaar.

Wanneer de student klikt op een cursus, verschijnt gedetailleerder informatie op het scherm, afhankelijk van wat er door de academie is ingevoerd in Osiris.

Begeleiders

Via het hoofdmenu kan de student gegevens van zijn begeleiders opvragen.

Gegevens student

Door op de foto van de student te klikken, komt de student bij een aantal andere vastgelegde gegevens.

Dit is een voorbeeld van de personalia van de student.

Door op contactgegevens te klikken, ziet de student onder andere of en zo ja welke gegevens hij als ICE heeft opgegeven. De student kan deze gegevens zelf aanpassen.

Ook belangrijk

Melding na inschrijving

Als een student zich voor een toets probeert in te schrijven, waarvoor al een toetsinschrijving is of waarvoor geen inschrijvingsperiode openstaat, krijgt hij de volgende melding.

Uitschrijven

Een student kan zich eenvoudig uitschrijven door te klikken op een inschrijving. Rechtsboven verschijnt dan de knop Uitschrijven.

OSIRIS zal altijd met een melding komen die de student moet bevestigen, hij kan zich dus nog bedenken.

Als de student daadwerkelijk voor de toets is uitgeschreven, verschijnt onderaan het scherm de melding ‘Je bent uitgeschreven voor de toets’.

Vorige Artikel Osiris Student inschrijven voor toets - in het kort
Volgende Artikel Handleiding Osiris Student Na-uitschrijven voor een toets