Werkinstructies Osiris

Hoe werken de vervangingsregels?

Bijgewerkt op

Doel: In het examenprogramma zijn alle cursussen opgenomen die een student succesvol moet afronden voor een diploma (propedeuse, AD, bachelor of master). Soms wijzigt een cursus in het curriculum en dient de cursus vervangen te worden in het examenprogramma. Studenten die de oorspronkelijke cursus niet hebben behaald, dienen vanaf het moment van de vervanging de nieuwe cursus te behalen voor hun diploma. In onderstaande tabel wordt aangegeven in welke situatie, bij een vervangingsregel, de oude of nieuwe cursus op het SVO wordt getoond.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die examenprogramma's bouwen in opdracht van een opleiding. Afhankelijk van de inrichting van de instelling en de bijbehorende autorisatie is dit waarschijnlijk een medewerker onderwijsadministratie.

De werking van de vervanging in een matrix

Op de x-as (boven) staat wat de student voor de nieuwe cursus heeft en op de y-as (links) wat de situatie bij de oude cursus is. In de tabel staat of in die situatie de oude of de nieuwe cursus op het SVO getoond zal worden binnen het programma. 

Vergeet niet na de bewerking het examenprogramma vast te stellen; anders hebben de studenten geen studievoortgangsoverzicht.

Vorige Artikel Hoe maak je een diplomasupplement aan?
Volgende Artikel Hoe maak ik als OCO een datumprikker aan?