Werkinstructies Osiris

Hoe gebruik je vishaakvelden bij mededelingen?

Bijgewerkt op

Doel: Vishaakvelden zijn velden (te herkennen aan <veldnaam>) zijn velden die dynamisch gevuld worden. In het scherm kunnen de algemene vishaakvelden via 'Invoegen veld' opgenomen worden. De vishaakvelden die bij specifieke handelingen/mededelingen beschikbaar zijn moeten handmatig ingevoerd worden.

Bij automatische mededelingen, mededelingen vanuit een actie en mededelingen op basis van XML/events zijn (naast de algemene vishaakvelden) vaak specifieke vishaakvelden beschikbaar. De algemene vishaakvelden zijn ook te gebruiken bij het handmatig versturen van een mededeling. Deze vishaakvelden zijn in de inhoudseditor in OSIRIS ook beschikbaar in de lijst ‘Invoegen veld’.

Voor wie: Medewerker Functioneel Beheer

Toevoegen vishaak bij tekst zonder opmaak (menu 3.1.02 Referentietabellen - Mededelingen (centraal)

  1. Tekst zonder opmaak.
  2. Open Invoegen veld.
  3. 5 onderdelen voor toevoegen vishaken.
  4. Selecteer een vishaak welke je wilt invoegen.
  5. In de inhoud komt dan de vishaak te staan.

Ben je op zoek naar extra vishaakvelden zorg er dan voor dat je doorklikt naar de details van de mededeling en vul het veld Verstuur in context van met het juiste onderdeel.

Welke vishaakvelden er allemaal (naast de standaard/algemene velden) zijn kun je vinden in de Help van OSIRIS (het vraagteken op het scherm van 3.1.02 ), de extra velden vind je via de hyperlink: Automatisch door OSIRIS verstuurde mededelingen en/of mededelingen verstuurd vanuit een actie.

Toevoegen vishaak bij HTML (menu 3.1.02 Referentietabellen - Mededelingen (centraal)

  1. HTML (Hyper Text Markup Language).
  2. Open Invoegen veld.
  3. Selecteer een vishaak welke je wilt invoegen.
  4. In de inhoud komt dan de vishaak te staan.

Handmatig vishaak toevoegen

Automatische mededelingen en mededelingen op basis van een actie worden verstuurd vanuit de context van een wijziging in OSIRIS of een actie waarbij een set rijen geselecteerd is. Bij het ontwikkelen van deze functionaliteit wordt in het DO iedere keer bepaald welke vishaakvelden er extra beschikbaar moeten zijn, deze vishaakvelden zijn telkens alleen in die betreffende actie en/of automatische mededeling beschikbaar.

De vishaakvelden die beschikbaar zijn bij handmatig versturen zijn ook beschikbaar bij de automatische of actie-mededelingen indien deze aan een medewerker of student gestuurd worden.

Deze kun je vinden achter het vraagteken:  Mededeling - Automatisch door OSIRIS verstuurde mededelingen en/of mededelingen verstuurd vanuit een actie.

Hier staat een lijst met alle automatisch door OSIRIS verstuurde mededelingen

Als je bij voorbeeld 'Inschrijving opleiding - Versturen mededeling inschrijving' aanklikt dan zie je welke vishaken je kunt gebruiken.

Vorige Artikel Hoe kunnen mededelingen die aan medewerkers zijn verstuurd worden geraadpleegd?
Volgende Artikel Hoe maak je in Osiris een mededeling van een SMS die buiten Osiris om is verzonden?