Werkinstructies Osiris

Aanmeldmodule Osiris: Proces studenten met een Nederlandse vooropleiding

Bijgewerkt op

Doel: In dit artikel wordt meer toegelicht over het proces van studenten die zich aanmelden met een Nederlandse vooropleiding. De nadruk in dit artikel ligt op de studenten met een vooropleiding die niet door DUO te verifiëren is.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het proces documentenstroom
  • Het herinnerproces
  • Diverse mededelingen
  • Filters (overzichten) in Osiris

Voor wie: Academiemedewerkers, medewerkers DFS

Achtergrond

In 2022 is de aanmeldmodule in Osiris voor studenten met een Nederlandse vooropleiding in gebruik genomen, waarbij de vooropleiding niet te verifiëren is door DUO. Deze module zorgt ervoor dat de documenten nu op één centrale plek in Osiris binnen komen. De e-mails zijn meer gericht en gepersonaliseerd waardoor het aantal is afgenomen en het proces eerder in het jaar van start gaat Het heeft als resultaat opgeleverd dat het werk en tijd bespaard voor diverse organisatie onderdelen.

Proces

1. Het proces begint met een aanmelding in Studielink.

2. De studenten waarvan het diploma niet door DUO te verifiëren is, ontvangt een welkomst mail met hierin het verzoek om digitaal de benodigde documenten aan te leveren t.b.v. het digitale studentendossier in Osiris. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld studenten met een oud mbo/havo/vwo diploma.

3. Als de aanmelder alle vragen heeft beantwoordt en de documenten heeft toegevoegd, kan het verzoek ingediend worden. De ingevoerde gegevens kunnen bekeken worden door academies en de studentenadministratie

4. De Studentenadministratie beoordeelt de ingediende documenten. De kwaliteit van de documenten wordt beoordeeld en de vooropleidingdocumenten worden geverifieerd en gewaardeerd.

5. Als de academie akkoord heeft gegeven en alle checklists staan op afgehandeld dan wordt de toelaatbaarheid bepaald

6. Als de toelaatbaarheid met betrekking tot vooropleiding is bepaald met voldoende, gaat de student verder in het intake proces.

In onderstaand overzicht staan de diverse mededelingen met de bijbehorende verstuurmomenten.

1.  De studenten met Nederlandse vooropleiding, die zich aanmelden voor een opleiding bij Avans Hogeschool waarvan het diploma niet geverifieerd kan worden door DUO, ontvangen vanuit de Studentenadministratie de welkomstmail. Dit start in week 0.

Als er niets wordt ingediend dan volgt automatisch een herinnering na 2, 4, 6 en 10 weken. De laatste herinnering wordt na week 14 verstuurd. Als er tussentijds wordt ingediend, zal dit herinnerproces gestopt worden.

2. Na beoordeling van de informatie en documenten zal de studentenadministratie mogelijk een bericht sturen met daarin de vraag om aanpassingen te maken in het studentdossier.

Als er geen aanpassingen ingediend worden, volgt automatisch een herinnering na 2,4,6 en 10 weken. De laatste herinnering wordt na 14 weken verstuurd. Als er tussentijds wordt ingediend dan zal dit herinnerproces op dat specifieke onderdeel gestopt worden.

Mocht de academie, de aanmelders willen filteren waarbij een laatste mededeling is verstuurd, dan is het mogelijk door hierop de filteren. Dit filter is te vinden in Akkoordverklaringen deficiëntie aanmelders vooropleiding oud

3. Als de student door de academie wordt afgewezen, zal er een mededeling door de studentenadministratie verstuurd worden.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog een vraag over het verfifiëren van de vooropleiding?

Stel je vraag via Servicepunt - Mijn studiezaken - Vragen S-Adviseurs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige Artikel Afwijkende aanmelddeadline februari instroom
Volgende Artikel Proces verzoek hogerejaars