Werkinstructies Osiris

Afwijkende aanmelddeadline februari instroom

Bijgewerkt op

Inleiding

Doel: In dit artikel wordt meer toegelicht over het proces van de aanmelddeadline voor de februari instroom indien het CvB een besluit heeft genomen over een afwijkende deadline.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Overzicht van opleidingen die een afwijkende aanmelddeadline hebben
  • Proces
  • Uitwerking proces binnen de Serviceunit Studentenadministratie
  • Bijzonderheden
  • Tekst mededeling

Voor wie: Academiemedewerkers, medewerkers DFS

Achtergrondinformatie

Voor de reguliere februari instroom is de aanmelddeadline door Avans vastgesteld op 31 januari xxxx. Een aantal opleidingen heeft een verzoek ingediend bij het CvB voor het aanpassen van deze deadline. Dit heeft tot gevolg dat het automatische proces van afhandeling aanmeldingen een aanpassing nodig heeft. Het is helaas (nog) niet mogelijk om een aanmelddeadline voor de februari instroom in te richten in Osiris. Daardoor worden deze aanmeldingen niet automatisch ‘tegengehouden’ in Osiris en zal dit opgelost moeten worden in een handmatig proces.

Overzicht opleidingen

Proces

De verdere beschrijving van het proces richt zich op de aangepaste werkwijze binnen de Service Unit Studentenadministratie voor de handmatige bepaling of een kandidaat voldaan heeft aan de aanmeldtermijn.

Uitwerking proces bij Serviceunit Studentenadministratie

Bijzonderheden

1. Ontvangst VTI

Ná binnenkomst VTI van kandidaat wordt bij het labelen vastgesteld of er voldaan is aan de aanmelddeadline. Hierbij wordt gekeken naar het veld ‘Datum verzoek inschrijving Studielink’ in Osiris:

2. Labelen

In het proces labelen wordt gebruik gemaakt van de filter ‘11U Toelaatbaar qua aanmelddeadline (tussentijdse instroom)’ om vervolgens in menu 2.3.51 groepsgewijs de inschrijfrecords te wijzigen. Het betreft hier de wijziging van het veld ‘Toelaatbaar qua aanmelddeadline’ van ‘leeg’ naar ‘niet van toepassing’.

Deze automatische aanpassing kan niet meer voor de opleidingen:

  • Van de Academie voor Deeltijd
  • ORM duaal
  • Ad ORM duaal

Hiervoor zal het gebruikte filter aangepast moeten worden en is de werkinstructie aangepast

3. Aanmelddeadline

Van de kandidaten die een VTI hebben ingediend voor 1 van bovenstaande opleidingen moet gekeken worden of het VTI ná de aanmelddeadline is ontvangen. Indien dit niet zo is, kan de normale procedure gevolgd worden.

Indien dit wel het geval is, moet het veld ‘Toelaatbaar qua aanmelddeadline’ gemuteerd worden naar ‘Nee, aangemeld na AMD’.

4. Berichtgeving

De kandidaten die zich te laat hebben aangemeld krijgen hiervan bericht incl. de optie dat ze zich kunnen melden bij de TLC.

  • Voor een kandidaat die in het lopende studiejaar al een inschrijving heeft voor een andere opleiding geldt bovenstaande niet. Hier geldt het proces van ‘switchen’ waarbij de nieuwe opleiding kan bepalen of een kandidaat over mag stappen.
  • Het kan voorkomen dat een Academie verzoekt een handmatige correctie aan te brengen op de ingangsdatum. Dat is niet meer mogelijk voor de opleidingen met een afwijkende aanmelddeadline (dit vraagt ook om een aanpassing van de werkinstructie akkoordverklaringen)

Tekst mededeling

FEBR_DEADLINE

Beste <roepnaam student>,

Je hebt in Studielink een verzoek tot inschrijving gedaan voor een deeltijdopleiding of voor één van de volgende opleidingen bij Avans Hogeschool:

  • Associate Degree Ondernemerschap & Retail Management duaal in Den Bosch
  • Ondernemerschap & Retail Management duaal in Den Bosch

Uit onze administratie blijkt dat dit verzoek te laat is ingediend. Je hebt volgens het reglement toelatingscommissie van Avans Hogeschool de gelegenheid om een verzoek tot toelating te richten aan de toelatingscommissie. Dit doe je door via onderstaande link aan te geven waarom je te laat bent met je inschrijving: https://www.formdesk.com/omnismart/Toelatingscommissie. We vragen je dit verzoek binnen één week na ontvangst van dit mailbericht in te dienen.

Voor de goede orde: tot het besluit is genomen door de Toelatingscommissie is het niet toegestaan om deel te nemen aan onderwijsactiviteiten (inclusief het afleggen van toetsen) en zal je account nog niet beschikbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Toelatingscommissie Avans Hogeschool

Vragen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog een vraag over het proces afwijkende aanmelddeadline februari instroom

Stel je vraag via Servicepunt - Studentzaken regelen - Vragen S-Adviseurs

Vorige Artikel Belteam
Volgende Artikel Aanmeldmodule Osiris: Proces studenten met een Nederlandse vooropleiding