Werkinstructies Osiris

Proces nieuwe opleiding

Bijgewerkt op

Doel:

Het correct registreren van een door de NVAO goedgekeurde nieuwe opleiding in het CROHO (per 1 oktober 2021 wordt CROHO het RIO = Register Instellingen en Opleidingen) en Osiris zodat er inschrijvingen verwerkt kunnen worden

Voor wie:  Academies, DFS

Achtergrond

Een instelling die een nieuwe associate degree-, bachelor- of masteropleiding wil laten erkennen, vraagt bij de NVAO een accreditatie nieuwe opleiding aan. Erkenning is nodig voor het kunnen afgeven van erkende Nederlandse diploma’s, het kunnen verkrijgen van bekostiging en voor studenten om in aanmerking te komen voor studiefinanciering.

De beoordeling van een nieuwe opleiding vindt plaats via een toets nieuwe opleiding (TNO). Dit is een planbeoordeling uitgevoerd door een panel van onafhankelijk deskundigen onder leiding van een voorzitter, die allen door de NVAO worden benoemd en getraind. De instelling levert hiervoor opleidingsplannen aan die een helder beeld geven van de beoogde leerresultaten van de gehele opleiding, de inrichting van het curriculum, de leeromgeving, de toetsing en het docententeam dat de opleiding zal gaan verzorgen.

De NVAO neemt een besluit op basis van een adviesrapport en publiceert het besluit en het beoordelingsrapport. De instelling ontvangt deze documentatie. Op het moment dat het LIC het besluit heeft ontvangen dient DFS de systemen aan te passen.

Proces

Dit proces richt zich op de afspraken en benodigde informatie vanaf het moment dat de nieuwe opleiding is goedgekeurd door de NVAO:

Toelichting

Het LIC moet de volgende documentatie opleveren om de registratie in het CROHO door de S-Adviseurs te kunnen laten doen:

  • Besluit Commissie Doelmatighied Hoger Onderwijs
  • Advies NVAO over Toets Nieuwe Opleiding  

De verwerkingstijd voor een registratie in het CROHO is maximaal 15 werkdagen. Pas ná de bevestiging van het CROHO dat de nieuwe opleiding is geregistreerd kunnen de vervolgstappen uitgevoerd worden

Voor de inrichting van Osiris en Studielink wordt gebruik gemaakt van het overzicht 'in te richten velden'. Dit wordt door de S-Adviseurs ingevuld en aangeleverd:

De organisatie wordt geïnformeerd nadat de nieuwe opleidingen zijn ingericht. De S-Adviseurs verzorgen de communicatie naar BICC, Academie en DMCS. Functioneel Beheer Osiris informeert DIF in verband met eventuele inrichting van overige systemen

Vragen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog een vraag over het proces nieuwe opleiding?

Stel je vraag via Servicepunt - Studentzaken regelen - Vragen S-Adviseurs

Vorige Artikel Judicium corrigeren
Volgende Artikel Coulanceverzoek