Werkinstructies Osiris

Aanmeldmodule Osiris: Proces studenten met een buitenlandse vooropleiding

Bijgewerkt op

Inleiding

Doel: In dit artikel wordt meer toegelicht over het proces van studenten die zich aanmelden met een buitenlandse vooropleiding. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het proces documentenstroom
  • Het herinnerproces
  • Diverse mededelingen
  • Filters (overzichten) in Osiris

Voor wie: Academiemedewerkers, medewerkers DFS

Achtergrond

In 2021 is de aanmeldmodule in Osiris voor studenten met een buitenlandse vooropleiding in gebruik genomen. Deze module zorgt ervoor dat de documenten nu op één centrale plek in Osiris binnen komen. De e-mails zijn meer gericht en gepersonaliseerd waardoor het aantal is afgenomen en het gebruik van de vrije velden is grotendeels komen te vervallen. Het heeft als resultaat opgeleverd dat het werk en tijd bespaard voor diverse organisatie onderdelen.

Proces

1. Het proces begint met een aanmelding in Studielink.

2. Het grootste deel van de studenten met een buitenlandse vooropleiding ontvangt de welkomstmail met hierin het verzoek om digitaal de benodigde documenten aan te leveren t.b.v. het digitale studentendossier in Osiris.

3. Als de aanmelder alle vragen heeft beantwoordt en de documenten heeft toegevoegd, kan het verzoek ingediend worden. De ingevoerde gegevens kunnen bekeken worden door academies en de studentenadministratie

4. De Studentenadministratie beoordeelt de ingediende documenten. Er wordt o.m. gekeken of het legitimatiebewijs geldig is bij aanvang van de studie, de vooropleidingdocumenten worden geverifieerd en gewaardeerd (mogelijk door Nuffic) en vrijstellingsverzoeken en de verwerking van documenten met betrekking tot de taaleis worden behandeld.

5. Als de academie akkoord heeft gegeven en alle checklists staan op afgehandeld, dan wordt de letter of acceptance in behandeling genomen. De status in Osiris wordt: Te versturen. Deze status blijft staan tot de studiekeuzecheck is ingevuld.

6. Dan wordt de letter of acceptance verstuurd en hiermee is de student toelaatbaar tot de opleiding bij Avans!

 

In onderstaand overzicht staan de diverse mededelingen met de bijbehorende verstuurmomenten.

1.  De studenten met een buitenlandse vooropleiding, die zich aanmelden voor een Nederlandstalige opleiding (en die als voertaal Engels in Studielink hebben aangegeven) ontvangen vanuit de Studentenadministratie de mededeling Dutch language program. Dit betreft doorgaans een zeer kleine groep studenten.

2. Alle studenten die zich hebben aangemeld met een buitenlandse vooropleiding ontvangen automatisch de welkomstmail met hierin het verzoek om de betreffende documenten aan te leveren. Dit start in week 0.

Als er niets wordt ingediend dan volgt automatisch een herinnering na 2, 4, 6 en 10 weken. De laatste herinnering wordt na week 14 verstuurd. Als er tussentijds wordt ingediend, zal dit herinnerproces gestopt worden.

3. Na beoordeling van de informatie en documenten zal de studentenadministratie een bericht sturen met daarin de vraag om aanpassingen te maken in het studentdossier. Dit proces zal ook opstarten op het moment dat een document verlopen is en als de ingegeven datum voor het behalen van de vooropleiding en/of de taaleis is verstreken

Als er geen aanpassingen ingediend worden, volgt automatisch een herinnering na 2,4,6 en 10 weken. De laatste herinnering wordt na 14 weken verstuurd. Als er tussentijds wordt ingediend dan zal dit herinnerproces op dat specifieke onderdeel gestopt worden.

4. Mocht de academie, de aanmelders willen filteren waarbij een laatste mededeling is verstuurd, dan is het mogelijk door hierop de filteren. De filter is te vinden in het Overzicht aanmelders buitenlandse vooropleiding en proces gegevens.

5. Als de student door de academie wordt afgewezen, zal er een mededeling door de studentenadministratie verstuurd worden.

6. Na het akkoord van de academie, als de studiekeuzecheck is uitgevoerd en als alle documenten op akkoord staan, zal de student de letter of acceptance ontvangen.

Toelichting

Raadpleeg de bijlage om de betreffende mededelingen te bekijken zoals deze staan ingericht in Osiris.

Filters

Bekijk de overzichten met betrekking tot het proces aanmelders met een buitenlandse vooropleiding


Vragen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog een vraag over Aanmeldmodule Osiris: Proces studenten met een buitenlandse vooropleiding

Stel je vraag via Servicepunt - Studentzaken regelen - Vragen S-Adviseurs

Vorige Artikel Compensatieverzoek
Volgende Artikel Belteam