Werkinstructies Osiris

Hoe vraag je een rapport of overzicht op in Osiris docent/begeleider

Bijgewerkt op

Te gebruiken voor: rapporten en overzichten (bijvoorbeeld: Aantal Toetsresultaten, Toetsrendement, Overzicht stakers);

Te gebruiken door: docent, (vak)coördinator, begeleider, studieadviseur;

Te gebruiken omdat: Osiris veel nuttige rapporten bevat. Het aanbod is afgestemd op de rol van de gebruiker.

Bekijk eerst de instructievideo: Klik op deze link

In deze werkinstructie behandelen we een aantal extra's:

Let op!

Popups moeten worden toegestaan. Het kan zijn dat popups geblokkeerd worden. Deze dien je op 'altijd toestaan' te zetten. Dit is een eenmalige actie. De Popup melding vindt je in Google Chrome in de rechter bovenhoek van je scherm. In Internet Explorer is er een melding te zien onder je adresbalk.

 

  1. Door voor 'uitgebreid zoeken' te kiezen is het mogelijk om meer filters aan te brengen om een specifieke groep te kunnen filteren.
  2. Via afdrukopties bepaal je hoe het rapport er uit komt te zien. Standaard is er een algemeen gebruikte Avans selectie ingesteld.

Aan de rechterkant van het scherm kan eventueel gekozen worden voor verschillende rapporten die onder het gekozen menu te vinden zijn (maar bij enkele rapporten beschikbaar) en diverse lay-outs als die er zijn. Hier kan je ook aangeven wat de uitvoertaal is van het rapport, het bestandsformaat waarin het rapport uitgevoerd wordt en of er een voorblad afgedrukt moet worden.

Door op 'Uitvoeren' te klikken wordt het rapport gegenereerd en automatisch gedownload. Rapporten krijgen een unieke bestandsnaam. Hierdoor is het vaak lastig om te herkennen om wat voor rapport het gaat aan de hand van de bestandsnaam. Het rapport bevindt zich in de map waar de downloads standaar opgeslagen worden.

Vorige Artikel Hoe maak ik een notitie aan bij een student in Osiris docent?
Volgende Artikel Resultaten inlezen vanuit een ASCII-bestand (.txt)