Werkinstructies Osiris

Hoe pas ik als examencommissie voorzitter het judicium aan? (ook fout/wijziging van resultaten)

Bijgewerkt op

Mocht het voorkomen dat het judicium of de examendatum onjuist is ingevoerd door de voorzitter examencommissie of als er toch nog een wijziging in de resultaten nodig blijkt dan kan men de volgende stappen volgen:

1. Als de fout tijdig is geconstateerd (voordat “examens naar CSA/DUO verstuurd” is gevuld) kan de voorzitter examencommissie de fout herstellen. Het is niet mogelijk om deze herstelactie groepsgewijs te verrichten.

Je kunt het judicium of de examendatum wijzigen als je in Osiris zoekt naar de betreffende student(en). Ga vervolgens naar “Examens” (menu 2.1.45). Overschrijf de foutieve datum en eventueel judicium met de juiste gegevens (of eerst deleten en dan invullen) en klik vervolgens op opslaan. In het geval van wijziging resultaten dan wordt het judicium en datum verwijderd, worden de resultaten aangepast en wordt er opnieuw een judicium en examendatum gevuld.

2. Als de resultaten “Examen verstuurd naar CSA/DUO op” is gevuld kunnen het judicium en de examendatum op dat moment niet aangepast worden door de voorzitter examencommissie. De voorzitter van de examencommissie geeft de fout via Servicepunt - Mijn studiezaken - Vragen S-Adviseurs aan de Adviseur studentenadministratie.

Onder vermelding van:

- welke student(en) het betreft (naam & studentnummer);

- welke opleiding het betreft;

- wat was de examendatum;

- wat wordt de examendatum.

3. De S-Adviseur neemt contact op met de voorzitter van de examencommissie om af te stemmen op welk moment de correctie kan worden verwerkt. De S-adviseur brengt de studentenadministratie op de hoogte van de correctie.

4. De studentenadministratie (SU-s) draait de verstuurde examenmutaties naar DUO terug zodat judicium en/of datum opnieuw gevuld kan worden.

5. De voorzitter van de examencommissie verwerkt daarna het nieuwe judicium (overschrijft de foutieve datum en eventueel het judicium met de juiste gegevens of delete eerst en vult daarna in) en stelt de S-adviseurs hiervan op de hoogte na verwerking.
(Moment van verwijderen van initieel verwerkte examendatum en opnieuw ingeven van de juiste (nieuwe) examendatum dient vlak na elkaar te gebeuren)

6. Indien nodig zorgt de studentenadministratie voor een nieuw getuigschrift, omruil van eerder uitgegeven waardepapier en overige administratieve afwikkeling.

Vorige Artikel Hoe bereken ik als examencommissie voorzitter het judicium automatisch en hoe richt ik het judicium als OCO in?
Volgende Artikel Hoe raadpleeg ik als lid examencommissie de BSA-notities van decanen?