Werkinstructies Osiris

Hoe controleer ik de voortgang van een student voorafgaand aan de vergadering van de examencommissie?

Bijgewerkt op

Vergaderlijst examencommissie

Het onderwijsbureau/academiebureau stelt voor aanvang van de periodieke vergadering van de examencommissie vast welke studenten voldaan hebben aan alle eisen van het onderwijsprogramma. Vooraf controleert een Osiris medewerker welke studenten besproken worden in de vergadering op basis van de voortgang van de student. Dit gebeurt door de studenten in Osiris per examenprogramma te filteren (filter bijv. studenten met 150 studiepunten of meer) en te controleren wat de status is van de voortgang van de student. Deze stap voorkomt dat studenten waarbij een of meerdere resultaten nog niet verwerkt zijn of eventueel foutief ingevoerd zijn, niet meegenomen worden in de examencommissievergadering.

In Osiris kun je diverse Overzichten uitdraaien. Het overzicht “Vergaderlijst examencommissies” (menu 9.3.16) toont een overzicht van student met het aantal benodigde en behaalde studiepunten. Via diverse selectiefilters kun je een lijst studenten selecteren die aan het examenprogramma hebben voldaan.

Voorbeeld: Via de onderstaande zoekfilter worden alle studenten geselecteerd met de volgende criteria:

1- Collegejaar= huidige collegejaar (Geldige inschrijving voor opleiding voor betreffend collegejaar)

2- Actiefcode opleiding= 4 (Geldige inschrijving voor opleiding voor betreffend collegejaar)

3- Examenprogramma= _% (Alle examenprogramma’s die in het betreffende collegejaar vallen)

4- Examentype=B (Bachelor fase)

5- Examen geregistreerd= Nee (Er is nog geen judicium geregistreerd bij betreffende student)

6- Voldaan= Nee (Er wordt aan alle eisen van het examenprogramma voldaan. Er wordt bij deze stap nog niet gefilterd op JA. Dat gebeurt in de volgende fase bij het vullen van het Judicium)

7- Aantal behaalde punten (Basisprogramma)= =>180  (Wij adviseren om hier =>150 te gebruiken om ook de studenten in beeld te krijgen waarbij mogelijk iets nog niet goed geregistreerd staat)

8- Altijd afdrukken datum laatste resultaat? = Ja (Er wordt een datum van de laatst behaalde resultaat getoond)

*Bovenstaande selectie is in Osiris opgenomen als standaardfilter. Naar smaak kan men ook filteren op bijvoorbeeld; opleiding, studentnummers, type examenprogramma, etc.)

 

Onderstaand vind je een voorbeeld van het overzicht dat uitgedraaid wordt. Op basis van deze lijst kan de  examencommissie besluiten of de betreffende student(en) aan alle voorwaarden heeft voldaan van het examenprogramma.

Let op, een student kan alleen als geslaagd worden gekwalificeerd als het vereiste aantal EC’s behaald is én er is voldaan aan alle eisen van het Examenprogramma die in Osiris zijn ingesteld. Om dit te controleren wordt er opnieuw een vergaderlijst examencommissies (menu 9.3.16) opgevraagd met bij nummer 6 (zie afbeelding hierboven) Voldaan? = JA

Afb 1. uitdraai van overzicht afgelegde examens

Studievoortgangsoverzicht

Mogelijk biedt de Vergaderlijst examencommissie niet genoeg informatie om de voortgang van een bepaalde student te bepalen. Door middel van het uitdraaien van een studievoortgangsoverzicht (menu 9.3.15) kan een overzicht worden gegenereerd waarin alle door de betreffende student behaalde toets-, cursusresultaten en studiepunten worden getoond, gegroepeerd aan de hand van het examenprogramma.

Vorige Artikel How do I search for students, notes or study progress of students?
Volgende Artikel Hoe registreer je als examencommissie voorzitter het Judicium en de examendatum (ook groepsgewijs)?