Werkinstructies Osiris

Hoe registreer je als examencommissie voorzitter het Judicium en de examendatum (ook groepsgewijs)?

Bijgewerkt op

Nadat de examencommissie de groep heeft samengesteld (zie bij de voortgang van een student) van de studenten die aan de voorwaarden van het examenprogramma hebben voldaan stelt de voorzitter van de examencommissie de uitslag van het examen vast. Indien de student geslaagd is, zal de voorzitter examencommissie het judicium en de examendatum van betreffende studenten vullen in Osiris. Deze kunnen in Osiris groepsgewijs gevuld worden via het menuscherm “registreer examens groepsgewijs” (menu 2.6.06). 

1) Selecteer de studenten waarvoor het judicium & examendatum gevuld dient te worden.

Voorbeeld : Via de onderstaande zoekfilter worden alle studenten geselecteerd met de volgende criteria:

  1. Beperk studenten tot = Alleen eigen studenten
  2. Inschrijfblokkade aanwezig? = Nee ( Alleen voor studenten zonder blokkade wordt er een examendatum en judicium geregistreerd. De blokkade is gevuld als er bijvoorbeeld bij de student een betalingsachterstand is)
  3. Collegejaar = huidige collegejaar (Het collegejaar waarin de examendatum valt en betreffende student een inschrijving heeft)
  4. Actiefcode = 4
  5. Examentype =B (Bachelor fase) of D (Propedeuse fase) of A (Associate Degree) of M (Master)
  6. Voldaan? = Ja (student heeft voldaan aan alle eisen uit het examenprogramma)
  7. Examen geregistreerd? = Nee (Er is nog geen judicium geregistreerd bij betreffende student)

*Bovenstaande selectie is in Osiris opgenomen als standaardfilter, onder 'Registreer examen'. Naar smaak kan men ook filteren op bijvoorbeeld; opleiding, studentnummers, etc.

LET OP! De groep studenten die voortkomen uit deze filter moet overeenkomen met de groep studenten die VOLDAAN hebben aan het onderwijsprogramma!

 

2) Klik op de actie 'Registreer examens'.

3) Vul de examendatum en het judicium 

  • De examendatum is gelijk aan de datum waarop de examencommissie bij elkaar is gekomen en besloten heeft de betreffende student(en) te laten slagen. Deze datum wordt ook op het getuigschrift geplaatst als examendatum. Controleer goed of de juiste datum en judicium zijn ingevuld! Mocht er onverhoopt een fout gemaakt zijn dan kan in sommige gevallen de fout hersteld worden (zie hoofdstuk “Het judicium onterecht of onjuist ingevoerd in Osiris”)
  • Het voorgesteld judicium kan ingevuld zijn als bij het examenprogramma in Osiris de judicium eisen zijn gevuld. Osiris berekent dan automatisch het voorgestelde judicium. Maar het vullen van deze eisen is niet verplicht voor het registreren van het examen. In het Hoofdstuk 'Automatisch berekenen judicium' wordt beschreven hoe je judicium eisen kunt inrichten bij examenprogramma’s.

4) Klik vervolgens op registreer examens

De voorzitter examencommissie registreert in OSIRIS het slagen van de student door de examendatum en het judicium te vullen bij de student. (Lees dit als het plaatsen van een elektronische handtekening voor geslaagd).

Vorige Artikel Hoe controleer ik de voortgang van een student voorafgaand aan de vergadering van de examencommissie?
Volgende Artikel Hoe vraag ik getuigschriften aan bij de Studentenadministratie?