Werkinstructies Osiris

Wat is de alternatieve wijze van een account aanmaken in Studielink zonder paspoortscan?

Bijgewerkt op

Doel: Als instellingsmedewerker een link via een e-mail sturen waarmee een student een account kan aanmaken bij een mislukte paspoort of ID scan. In de e-mail zit een link waarmee de student een account kan aanmaken zonder identificatiebewijs.

Voor wie: medewerker Studentenadministratie en Studenten Informatie Balie

Laat de student een e-mail sturen wat het Studielink e-mailadres wordt. Dit is voor dit proces voldoende voor de controle van zijn of haar identiteit. Dit Studielink e-mailadres heb je nodig voor het sturen van een link voor het aanmaken van een Studielink-account. De werkelijk controle qua identiteit gebeurd in het aanmeldproces.

  1. Ga naar Studielink Dashboard Instellingen - tabblad 'Studenten'
  2. Klik op '+ Accountlink versturen'

Er komt nu een pop-scherm 'Account aanmaken link versturen'

  1. Vul het e-mailadres van de student in.
  2. Klik op 'Verstuur'.

Als er een mededeling komt 'Het ingevulde e-mailadres wordt al gebruikt door een bestaand Studielink account.', dan betekent dit dat de student al bekend is in Studielink. Je dient dan in Studielink Dashboard Instelling de student op te zoeken en bij tabblad 'Contactgegevens' gebruik te maken van de knop 'Wijzig gegevens'. Dit om zo de inloggegevens opnieuw te activeren voor de student.

De student ontvangt een mail (in het Engels) met de link 'Create account'

De student komt als hij/zij op deze link drukt terecht in 'Aanmaken Studielink-account'. Hier kan de student zijn/haar persoonsgegevens, adres en contactgegevens invullen en daarna via het totaaloverzicht zijn/haar account aanmaken.

Met deze mail activeert de student zijn/haar Studielink-account en de student kan nu een 'verzoek tot inschrijving' indienen.

Vorige Artikel Hoe worden SL en Bron-HO berichten onderhouden in OSIRIS?
Volgende Artikel Uitdraaien stoplichtoverzicht per academie/opleiding