Werkinstructies Osiris

Hoe worden studenten automatisch ingeschreven?

Bijgewerkt op

Doel: Het automatisch inschrijven van studenten. Een voorwaarde om een student (automatisch) in te schrijven is dat aan alle inschrijfvoorwaarden is voldaan. Deze voorwaarden verschillen per 'soort' student en zijn terug te vinden bij het 'Stoplicht' overzicht. Het automatisch inschrijven wordt alleen aangezet vanaf de openstelling in Studielink t/m 31 augustus voor het toekomstig studiejaar. Dit i.v.m. buiten deze periode er akkoorden worden opengezet die niet in het stoplichtoverzicht voorkomen. Denk aan akkoord tussentijds en akkoord september.

Voor wie: Medewerkers studentenadministratie

Automatisch inschrijven

  1. Ga naar menu 2.3.40 Automatisch inschrijven
  2. Vul het collegejaar in waarvoor je de studenten in wilt schrijven
  3. Als je alleen een bepaalde groep binnen dat collegejaar wilt inschrijven selecteer je de betreffende groep in het menu
  4. Kies bij [Acties] voor "Controleer" of "Inschrijven". Na de keuze bij actie verschijnt er een mutatieverslag. Het controleren/automatisch inschrijven wordt op de achtergrond uitgevoerd. Je krijgt een notificatie zodra de actie is afgerond.

Knop Controleren Na activeren van deze knop wordt gecontroleerd of de inschrijvingen in het opgegeven collegejaar naar actiefcode 3, 4 of 7 mogen. Bij activeren van de knop 'Controleren’ zal de actiefcode dus nooit omgezet worden, maar wordt alleen gerapporteerd welke inschrijfrecords wel omgezet zouden kunnen gaan worden en welke inschrijfrecords niet omgezet kunnen worden (met daarbij de redenen). De resultaten van de controle worden getoond in het mutatieverslag.

Knop Inschrijven Deze knop wordt alleen getoond als de gebruiker permissie heeft om studenten in te schrijven. Na activeren van deze knop wordt gecontroleerd of de inschrijvingen in het opgegeven collegejaar naar actiefcode 3, 4 of 7 mogen. Vervolgens worden de inschrijvingen die voldoen aan de voorwaarden daadwerkelijk ingeschreven met actiefcode 3, 4, of 7. De resultaten van de controle en het inschrijven worden getoond in het mutatieverslag.

In de tabel worden 5 typen foutmeldingen gegeven. 

  • W of F.  Een waarschuwing of een fout. Student kan niet worden ingeschreven. Studenten met alleen waarschuwingen kunnen wel handmatig worden ingeschreven.
  • 0. Student kan worden ingeschreven (bij de actie Controleer).
  • 3 of 4. Student is ingeschreven met actiefcode 3 of 4 (bij de actie inschrijven).
Vorige Artikel ACA - Proces Hogerejaars
Volgende Artikel Hoe worden studenten handmatig ingeschreven?