Werkinstructies Osiris

Diploma per mail ipv via aanmeldmodule

Bijgewerkt op

Doel: een aanmeldregel corrigeren omdat uploaden door student niet lukt en er een document per mail binnen is gekomen

Voor wie: Studentenadministratie

Indien het de student niet lukt om een diploma te uploaden via de aanmeldmodule en de student heeft als oplossing een diploma per mail verzonden kunnen we dat als service verwerken voor de student. Controleer eerst of je in het menu uploads (2.1.20) deze invulmogelijkheden ziet:

of deze indien rubriek toepassen al is uitgevoerd:

Als dat zo is kun je het aangeleverde document uploaden en komt het op de juiste plek te staan als een tweede bijlage. In dit testvoorbeeld heet het bestand giraffen.jpg. De student zal de nieuwe upload helaas niet zien maar kan nog steeds de afkeur op het origineel oplossen en een correcte upload doen.  

Je kunt nu het afgekeurde document op ingediend zetten en de vraag en de nieuwe upload goedkeuren en de checklist vullen indien de documenten nu wel akkoord zijn. Indien dat het enige was wat de student nog moest oplossen kun je de verplichting tot indienen annuleren middels de Actie knop (onderaan het artikel staan schermprints van die actie).

Als je de bovenstaande invulmogelijkheden niet tegen komt kun je er voor kiezen om een rubriek toe te passen maar dat levert een mail op naar de student. Informeer de student dat er een mail zal volgen waarin gevraagd wordt om het document welke wij al ontvangen hebben per mail. De student hoeft dus niets meer te doen met die mail.

Om te voorkomen dat de student volgens het systeem nog een actie open heeft staan (aanvrager moet opnieuw indienen) kun je dat via Acties omgedaan maken.

Mocht er nog sprake zijn van afgekeurde vragen die wel opgelost moeten worden door de student heb je  de keuze om die te laten staan en het vinkje van afgekeurde vragen uit te zetten en enkel de verplichting indienen antwoord op nieuwe vragen (die je gesteld hebt middels rubriek toepassen) te annuleren.

Vorige Artikel Hoe wordt een vooropleiding geverifieerd?
Volgende Artikel Intrekken aanmelding op verzoek van student