Werkinstructies Osiris

Hoe verwerk je een uitschrijving?

Bijgewerkt op

Doel: Hierin wordt beschreven hoe een uitschrijving zowel automatisch als met de individueel wordt verwerkt.  

Voor wie: Medewerkers Studentenadministratie

Individueel en bulk verwerking

Er komt een uitschrijvingsverzoek binnen via Studielink. Deze kun je in bulk individueel verwerken. Denk aan een switcher. Hiervoor is een akkoord van de 'nieuwe' opleiding nodig voordat je de student uitschrijft voor de 'oude' opleiding.

Hieronder zie je het verzoek tot uitschrijving en hoe deze wordt afgehandeld.

Er komen ook verzoeken binnen welke in bulk kunnen worden behandeld. Hiervoor gebruik je 2.3.61 Automatisch uitschrijven. In dit menu komen alle uitschrijvingsverzoeken binnen via studielink.

Bij opstart van het scherm wordt het aantal inschrijvingen getoond die voor automatisch uitgeschreven in aanmerking komen.

Resultaat van de actie

Controleer. Per inschrijving wordt gecontroleerd of automatisch uitschrijven mogelijk is.

Uitschrijven. De student wordt daadwerkelijk uitgeschreven voor de betreffende inschrijving.

Uitschrijven selectie. De studenten worden daadwerkelijk uitgeschreven voor de geselecteerde inschrijving.

In de tabel worden 4 typen foutmeldingen gegeven. 

W of F = Een waarschuwing of een fout. Student kan niet worden uitgeschreven. Studenten met alleen waarschuwingen kunnen wel handmatig worden uitgeschreven.

0 = Student kan worden uitgeschreven (bij de actie Controleer).

U = Student is uitgeschreven (bij de actie uitschrijven).

 

Beëindigen inschrijving (groepsgewijs)

 

Via scherm 2.3.60 Student - Beëindigen inschrijving (groepsgewijs) kunnen de inschrijvingen van studenten groepsgewijs beëindigd worden. Deze functionaliteit lijkt veel op de functionaliteit van "Automatisch uitschrijven". Het verschil is, dat bij deze actie het initiatief tot groepsgewijs beëindigen bij de instelling ligt. Terwijl het initiatief bij "Automatisch uitschrijven" ligt bij de studenten, die middels Studielink, een uitschrijvingsverzoek hebben ingediend.

Als je druk op de knop 'Actie: Beëindigen inschrijving’, dan krijgt je een pop-up scherm te zien, waarin hij verplicht is een Beëindigingsreden en een Afloopdatum in te voeren. Daarna kan hij de knop 'Beëindigen inschrijving’ activeren.

De inschrijvingen van de geselecteerde studenten worden beëindigd. Alleen inschrijvingen met actiefcode 4 kunnen beeindigd worden. Indien er meerdere inschrijvingen onder eenzelfde CROHO hangen, dan worden alle inschrijvingen van de student beëindigd, die behoren tot de betreffende CROHO.

Vorige Artikel Welke beëindigingsreden qua uitschrijving zijn er?
Volgende Artikel Hoe wordt een ontvangen BBC verwerkt?