Werkinstructies Osiris

Hoe wordt een examenprogramma voor een minor opgezet of gecontroleerd

Bijgewerkt op

Doel: Minor examenprogramma opzetten voor student. In een minor-examenprogramma zijn alle studieonderdelen opgenomen die een student succesvol moet afronden voor het behalen van een minor. Een minor inschrijving kan pas plaatsvinden als er een vastgesteld minor-examenprogramma gekoppeld is aan een minor.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die minor-examenprogramma's bouwen in opdracht van een opleiding. Afhankelijk van de  bijbehorende autorisatie is dit waarschijnlijk een medewerker onderwijsadministratie van een opleiding/academie

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma > Zoek Examenprogramma

  1. Een minor-examenprogramma heeft dezelfde functionaliteit als reguliere examenprogramma's, maar is van het type MINOR en is een inhoudelijk samenhangende set cursussen van maximaal 30 EC. Een minor kan door studenten gebruikt worden om de profileringsruimte te vullen in het bachelor examenprogramma, ter verbreding of verdieping van hun bachelor diploma.

Ga naar: Onderwijs > Examenprogramma > Zoek Examenprogramma > Onderwijsprogramma

  1. In het tabblad onderwijsprogramma van een minor-examenprogramma worden de cursussen van de minor opgenomen.
  2. Standaard laat Osiris het cursusaanbod zien voor het komende collegejaar. Daarom staat er op de regel van een cursus vaak een rood bolletje, omdat een cursus nog niet is aangemaakt voor het volgende collegejaar. Wijzig het collegejaar naar het huidige jaar om te controleren of alle minor-cursussen in aanbod zijn.
  3. Door middel van het groene plusje kunnen cursussen worden toegevoegd aan het cursusaanbod. Deze cursussen moeten natuurlijk wel in aanbod zijn voor dat collegejaar.
  4. Het groene bolletje met het vinkje toont aan dat de cursus in het onderwijsaanbod staat.
Vorige Artikel Hoe bouw / kopieer je een minor?
Volgende Artikel Hoe schrijf je studenten in voor een minor