Werkinstructies Osiris

Hoe worden werkvormgroepen gemaakt?

Bijgewerkt op

Doel: Het is mogelijk om vooraf werkvormgroepen te genereren, zodat studenten zich kunnen inschrijven op verschillende werkvormgroepen. In onderstaand voorbeeld worden er 400 studenten verwacht, die zich mogen inschrijven op 20 verschillende workshops, vol = vol. De student krijgt inzicht in de beschikbare plekken en eventueel de docent van de betreffende werkvormgroep.

Voor wie: deze werkinstructie is bedoeld voor medewerkers die de cursussen inrichten en de inschrijving door studenten voorbereiden. Afhankelijk van de inrichting van de instelling en de bijbehorende autorisatie zal dit waarschijnlijk een medewerker onderwijsbureau zijn.

Ga naar: > Onderwijs > Cursus > Aanbod

  1. Zoek de cursus in het selectiescherm, klik door naar de details van de cursus, ga naar deelnemers werkvorm, vul het maximum aantal deelnemers in en het aantal werkvormgroepen.
  2. Druk op de knop [Actie: genereer werkvormgroepen] en vul in de pop-up hoeveel werkvormgroepen je wilt genereren, in bovenstaand geval heb ik 19 groepen erbij gegenereerd, nummer 1 bestond al.
  3. Vul de docent in.
  4. Vul het maximum aantal deelnemers.
  5. Vul eventueel de opmerking (NL of Eng).
  6. Klik op [Opslaan]

Randvoorwaarde: inschrijven handmatig

Om studenten zelf te laten inschrijven is het zaak dat deze specifieke werkvorm, op inschrijven "handmatig" wordt gezet.

  1. Ga naar werkvormen
  2. Zet inschrijven op handmatig
  3. Klik op [Opslaan]

Inschrijven in OSIRIS student - voorkeur werkvormgroepen

De student kan tijdens de inschrijving op de werkvormgroep een voorkeur opgeven en zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn.

Vorige Artikel Hoe wordt de inschrijving voor een toets opengezet voor aanmelding?
Volgende Artikel Hoe werkt vooraanmelding?