Werkinstructies Osiris

Hoe wordt de inschrijving voor een toets opengezet voor aanmelding?

Bijgewerkt op

Doel: Studenten kunnen via OSIRIS Student inschrijven voor toetsen. Of de student zich kan inschrijven is afhankelijk van een aantal parameters/instellingen.
In deze werkinstructie staat welke parameters en instellingen nodig zijn om een toets open te zetten voor inschrijving.

Voor wie: Deze instructie is bedoeld voor medewerkers die zich bezig houden met de inrichting van het onderwijs. Niet alle instructies die staan beschreven zullen door alle medewerkers uitgevoerd kunnen worden. Er zijn stappen die door de key-user of door een beheerder worden uitgevoerd. Om een compleet overzicht te geven hebben we hier wel alle stappen genoemd.

Ga naar: > Onderwijs > Cursus > Aanbod

Ga naar: > Onderwijs Cursus > Aanbod

Op het basis tabblad van de cursus bevindt zich een aantal velden waarmee ingesteld kan worden of de cursus open staat voor inschrijving.

  1. Zichtbaar in OSIRIS Student, bepaalt of de cursus zichtbaar is in OSIRIS Student. Dit veld moet op "Ja " staan om in te kunnen schrijven in OSIRIS Student.
  2. Inschrijven via OSIRIS Student bepaalt of er ook daadwerkelijk ingeschreven kan worden via OSIRIS Student. Dit veld moet op "Ja " staan om in te kunnen schrijven in OSIRIS Student.
  3. Klik op [Opslaan] om de gegevens op te slaan.

Instellen inschrijfweken : > Beheer > Referentietabellen > Onderwijs om de inschrijfperiodes

Ga naar : > Beheer > Referentietabellen > Onderwijs om de inschrijfperiodes in te stellen

Om de periode waarin het onderwijs open staat voor inschrijving in te stellen ga je als volgt te werk.

  1. Selecteer het tabblad "Blokken"
  2. Beoordeel per periode welke inschrijfdata ingericht moeten worden
  3. Geef de begin- en einddatum in van de reguliere toetsinschrijving voor het blok
  4. Geef de uitschrijfdatum op
  5. Stuur een melding naar Servicepunt - Functioneel beheer Osiris om de data in te laten richten.

Ga naar: > Beheer > Beheer en mutatieverslagen om de configuratieparameters in te stellen

Ga naar: > Beheer > Beheer en mutatieverslagen om de configuratieparameters in te stellen

De toetsinschrijving wordt bepaald a.d.h.v. een aantal parameters. Belangrijke parameters zijn:

  • TOETS-INSCHRIJVEN-TOT deze parameter bepaalt het relatieve aantal dagen tot wanneer een student kan inschrijven op de toets
  • TOETS-INSCHRIJVEN-VANAF deze parameter bepaalt het relatieve aantal dagen vanaf wanneer een student kan inschrijven op de toets
  • TOETSPERIODE-CONFIG-EN-BLOK deze parameter bepaalt of de opening van de inschrijving wordt bepaald o.b.v. de parameters TOETS-INSCHRIJVEN-TOT en TOETS-INSCHRIJVEN-VANAF of op basis van de instellingen in het blok (zie vorige stap), of op beide. Wanneer de parameter staat op "Ja", dan zal bij de inschrijving éérst worden gekeken of er een toetsdatum bij dfe toets is vastgelegd (zie volgende stap) zo ja, dan wordt de inschrijving gebaseerd op de instellingen van parameters TOETS-INSCHRIJVEN-TOT en TOETS-INSCHRIJVEN-VANAF. Indien er géén toetsdatum bij de toets vastligt (zie volgende stap) dan wordt de inschrijving voor de toets bepaald op basis van de datums in het blok waarin de toets staat (zie vorige stap). Wanneer de parameter TOETSPERIODE-CONFIG-EN-BLOK op "Nee" staat zal er worden gekeken of er een toetsdatum is gevuld (zie volgende stap). Is dat niet het geval dan zal de toets niet open staan voor inschrijving. Wanneer er geen waarden zijn ingevuld in TOETS-INSCHRIJVEN-TOT en TOETS-INSCHRIJVEN-VANAF en TOETSPERIODE-CONFIG-EN-BLOK staat op "Nee" dan zal er alleen gekeken worden naar de datums in het blok.

Ga naar: > Onderwijs > Rooster > Registreer toetsrooster

Ga naar: > Onderwijs > Rooster > Registreer toetsrooster

Om een toets open te stellen voor inschrijving m.b.v. de parameters TOETS-INSCHRIJVEN-TOT en TOETS-INSCHRIJVEN-VANAF moet een toets een datum hebben. Deze datum is te onderhouden in het scherm > Onderwijs > Rooster > Registreer toetsrooster . Ga daarvoor als volgt te werk.

  1. selecteer het gewenste collegejaar
  2. selecteer de gewenste periode
  3. selecteer de toets waarvoor de datum moet worden gevuld.
  4. optioneel kan voor verschillende toetsen een zelfde datum tegelijk worden ingevoerd d.m.v. de "bliksemschicht"
  5. geef desgewenst tijd op
  6. geef desgewenst de locatie op
  7. sla de gegevens op.

Let op in sommige instellingen worden deze gegevens automatisch door het roosterprogramma ingevoerd vanuit het Rooster programma. In dat geval hoeft er in deze module niets te woerden ingevoerd, dat gaat automatisch op bais van de geroosterde gegevens uit het externe rooster systeem.

 

Vorige Artikel Hoe wordt de inschrijving voor een cursus opengezet voor aanmelding?
Volgende Artikel Hoe worden werkvormgroepen gemaakt?