Werkinstructies Osiris

Hoe worden verschillende adviestypen (adviesmomenten) voor het BSA ingericht?

Bijgewerkt op

Doel: In deze stap worden de verschillende adviestypen (adviesmomenten) vastgelegd met de daarbij behorende adviezen. Er is altijd minimaal sprake van het adviestype 'EIND'. Dit is per definitie het advies dat OSIRIS gebruikt om het definitieve eindadvies vast te leggen en op basis waarvan OSIRIS beslist of een student zich wel (positief of aangehouden) of niet (negatief) kan inschrijven voor het volgende collegejaar bij de opleiding. Daarnaast kunnen naar wens meerdere (tussen) signalen zoals 'SIGNAAL STUDIEVOORTGANG' of 'WAARSCHUWING' gedefinieerd en uitgebracht worden.

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoeld voor gebruikers die gerechtigd zijn om studieadviezen in te richten, controleren en uit te brengen.

Ga naar: Beheer > Referentietabellen > Student Studievolg > BSA adviestypes

Voordat je als academie een adviestype op basis van Opleidings OER kunt registreren bij het uit te brengen advies, zul je eerst moeten controleren of in de referentietabellen het adviestype aanwezig is en correct is. Hiervoor doe je een verzoek bij functioneel beheer Osiris. Zij richten de referentietabellen op academiebureau in via Beheer > Referentietabellen - BSA adviestypes

Ga naar Student > Studieadvies > BSA

1. Ga naar Advies toevoegen (zie stap: Hoe worden BSA eisen ingericht?)

2. Ga naar veld Adviestype

3. Kies uit lijst met waarden, een adviestype

Vorige Artikel Hoe verloopt het BSA proces in zijn geheel?
Volgende Artikel Hoe worden BSA eisen ingericht?