Werkinstructies Osiris

Studenten in Osiris zonder examenprogramma

Bijgewerkt op

Voor wie: Deze werkinstructie is bedoelt voor Osiris gebruikers die willen controleren of alle studenten een correct bijbehorend examenprogramma hebben.

Doel: Zo weet je zeker dat alle studenten een examenprogramma hebben en dat deze klopt met hun inschrijving.

Uitleg filter

Dit is een filter voor het zoeken naar studenten met een inschrijving op examentype D/B maar geen bijbehorend examenprogramma met examentype D/B.

Dit filter werkt in twee stappen. Je begint met een basis filter die je vervolgens nog verfijnt. 

Omdat je bij dit filter zoekt op studenten met een zelfde examentype voor hun inschrijving als voor hun examenprogramma is het niet mogelijk om de propedeuse studenten als de bachelor studenten tegelijk te filteren. Deze moeten apart van elkaar uitgevoerd worden. In de instructie hieronder wordt duidelijk aangegeven wanneer je welke waardes dan moet aanpassen.

Basis filter

Vul bij faculteit de code van je academie in en bij collegejaar het huidige collegejaar. 
Voor het zoeken naar Bachelor studenten vul bij Examentype dan 'B' in.

Let wel, door bekostiging op alles behalve (<>) M;U te zetten sluit je de inkomende minor studenten uit. Wil je ook deze meenemen dan laat je dat filter leeg.

U: Bekostigde Minor inschrijving
M: Niet-bekostigde minor inschrijving

Verfijn zoekresultaat

Klik op zoeken om hier de resultaten van op te halen. Daarna klik je op ‘Beheer’ en kies je voor ‘verfijn zoekresultaat’.

1. Links boven ‘Personalia’ staat er nu ‘De gevonden zoekresultaten moeten’ met een dropdown menu erachter. Deze zet je op ‘niet voldoen aan de nieuwe selectiefilters’.
2. Vervolgens vul je onderstaande filters in.

Voor het zoeken naar Bachelor studenten vul bij Examentype dan 'B' in.

Zoeken

Klik op zoeken.

Je zou nu alleen de studenten nog in beeld moeten hebben die een inschrijving hebben op examentype D (of B) en nog geen examenprogramma hebben met examentype D (of B).

Vorige Artikel Hoe wordt toetsrendement in beeld gebracht