Werkinstructies Osiris

Exchange student inschrijven lukt niet

Bijgewerkt op

Doel: exchange studenten inschrijven/actiefcode 4

Voor wie: International Office medewerker

LET OP: zou opgelost moeten zijn in OSIRIS release 23.26 vanaf 21 juli 2023 in productie.

Sommige exchange studenten kunnen niet meteen worden ingeschreven. Dit kan komen doordat zij zich eerder hebben aangemeld voor een programma dat onder dezelfde opleiding valt als het programma wat ze uiteindelijk gaan volgen (bijvoorbeeld IB-B contract).

Waar het probleem zit, is dat er onder ‘inschrijvingen niet CROHO’ geen dubbele regel voor dezelfde opleiding wordt aangemaakt voor een niet afgeronde aanmelding (bijvoorbeeld geannuleerd), ook als het semester verschilt. Dus als een student zich eerder al heeft ingeschreven voor een minor onder een IB-B contract, blijft die regel staan zoals deze initieel is ingedeeld. Zodra een student zich opnieuw aanmeldt voor een IB-B contract programma veranderd deze regel niet en moet het een en ander in ‘inschrijving niet CROHO’ worden aangepast om de student in te kunnen schrijven:

  • Selecteer de juiste regel en maak ‘intrekking vooraanmelding’ leeg en klik rechtsboven op ‘opslaan’.
  • Verander in dezelfde regel de ingangsdatum & afloopdatum naar de juiste data (mocht dit van toepassing zijn) en klik wederom rechtsboven op ‘opslaan’.

Vervolgens zie je het volgende beeld, de aanmelding staat hier dus weer open. Onder ‘aanmeldingen’ veranderd niets.

Nu kan de student worden ingeschreven zoals voorheen beschreven of simpelweg via ‘acties’ (rechtsboven)  ‘schrijf in voor opleiding’.

Vorige Artikel Deadline termijnbewaking voor de aanmeldmodule aanpassen
Volgende Artikel Correctie van groene bolletjes (goedkeur naar afkeur)