Werkinstructies Osiris

Zoeken uitgaande studenten en voorkeursinstellingen

Bijgewerkt op

Doel: Hoe maak je een overzicht  van uitgaande studenten met eerste voorkeursinstelling

Voor wie: Academiemedewerkers (Buitenland coördinatoren)

Om te controleren hoeveel studenten dezelfde eerste voorkeursinstelling hebben opgegeven kun je een filter gebruiken op scherm 2.1 of je draait een rapport via scherm 9.6.09 of 9.6.10 waarbij je dezelfde criteria zou kunnen gebruiken.

Met behulp van de knop Uitgebreid zoeken kun je extra velden toevoegen uit de categorie Buitenland. Om je criteria goed in beeld te houden kun je er voor kiezen om niet gebruikte velden te verwijderen zoals hieronder gedaan is (m.b.v. het kruisje rechts van het betreffende veld).

Meer informatie over selecties vind je hier.

In bovenstaand voorbeeld is ook het contract meegenomen. Uiteraard kun je dat ook weglaten om een mogelijk hoger aantal studenten te vinden.

Je kunt de velden exporteren naar Excel.

Je kunt een nieuw overzicht maken of voor een bestaand overzicht kiezen. Kies voor het bestaande overzicht zoals hieronder getoond.

Het volgende scherm toont de velden die je gaat exporteren. Je kunt hier nog velden aan toevoegen of verwijderen.

Omdat een export geen filters overneemt waarbij een bepaald veld meer dan 1 x voorkomt bij de student (denk aan aanmeldprocessen, STUDY ABROAD en ERASMUS+ GRANT STUDY) dien je nog extra filters toe te passen in Excel zelf. 

Waarschijnlijk ga je identieke regels zien. Die kun je ontdubbelen via menu Gegevens in Excel.

Vorige Artikel Invulinstructie Osiris Verzoek Buitenland voor de student
Volgende Artikel Overzicht studenten buitenland