Werkinstructies Osiris

Contracten inzien voor academies

Bijgewerkt op

Doel: inzien contracten partnerinstellingen (voor uitwisselingsstudenten)

Voor wie: academiemedewerkers (buitenland coördinatoren)

Het IO-contract scherm start met een zoekscherm: 1.10.

De code van contracten afgesloten per 1 september 2022 start met een land letter dus indien je alle contracten in Portugal wilt zien zoek je op 'P %', van Spanje 'E %' etc.. Om te filteren op ISCED-code vind je hier aparte werkinstructies.

Let op: indien je geen resultaten kunt vinden controleer dan bij Persoonlijke instellingen (in de groene balk onder jouw naam) of bij het menu Referentietabellen het vinkje "Toon alleen gegevens eigen faculteit" uitgevinkt is. Contracten zijn namelijk AVANS breed en niet aan academies gekoppeld. (in release 23.22, verwacht 23 juni 2023) zou dit opgelost moeten zijn en is het niet meer afhankelijk van persoonlijke instellingen)

Voor IO medewerkers staat er boven in het scherm een envelop icoontje en dat geeft aan dat er EWP berichten klaar staan (zonder een al gekoppeld bestaand contract). Als academiemedewerker hoef je hier niets mee.

Het contract scherm is opgebouwd uit een hoofddeel en heeft tabbladen waar je detailinformatie kunt vinden zoals de partnerinstelling, uitwisselingsafspraken, taalafspraken en studiedomein (ISCED).

Of de gekoppelde partnerinstelling gebruik kan maken van het EWP netwerk is terug te vinden in scherm 3.2.08 referentietabel Instellingen.

Bij de uitwisselingsafspraken (tweede tablad van scherm 1.10.01) zie je hoeveel plaatsen voor zowel inkomend als uitgaand vastgelegd zijn; zie de kolom *Richting.

Gebruik het pijltje aan de rechterkant van het scherm (1) om de details beter te zien.

  • Studenten uitwisseling is Type mobiliteit Student studie
  • Docenten uitwisseling is Type mobiliteit Staf onderwijs voor lesgeven
  • Docenten/academie medewerker uitwisseling is Type mobiliteit Staf training voor het volgens van een cursus, training

Per Richting of Type mobiliteit kun je aflopend of oplopend selecteren door op het vakje te gaan staan.

Verder zie je per uitwisselingsafspraak

1. Vereist EQF (European qualifications framework) oftewel onderwijs niveau (bij ons meestal Bachelor)

2. Aanbevolen taalvaardigheden en het niveau

3. Relevante ISCED (International Standard Classification of Education) oftewel studie domein waarin wordt uitgewisseld.

Indien je scherm niet alle onderdelen laat zien beweeg dan met je muis over het scherm tot je een groene streep ziet. Hiermee kun je een bepaald gedeelte inkorten zodat je de onderliggende schermen kunt zien. Of gebruik de icoontjes uiterst rechts op je scherm om blokken in of uit te klappen.

De Acties zijn bedoeld voor de gemandateerde ondertekenaar van Erasmus+ contracten en voor International office medewerkers en hebben te maken met EWP (Erasmus without papers).

Vorige Artikel EWP contract berichten verwerken
Volgende Artikel Goedkeuren/ondertekenen EWP contract